Több száz delfin vette körbe a férfi csónakját

Tom Waddington egyedül próbál meg evezve átkelni az Atlanti-óceánon.

Tom Waddington egyedül próbálja meg átevezni az Atlanti-óceánt, a férfi az új-fundlandi partoktól indult el az Egyesült Királyságban fekvő Penzance felé – írja az NPR. Waddington július 7-én egy nagy csapat gömbölyűfejű delfinnel találkozott az Atlanti-óceánon, az állatok órákon át követték, a csoport létszáma pedig végül több százasra nőtt.

A férfi videóra vette az esetet, amelyen jól látható, ahogy a nagyszámú delfin körülötte úszik. Waddington lenyűgözőnek vélte a látványt, ugyanakkor tartott tőle, hogy eltalálják az állatok, egy példány végül neki is ütközött csónakjának.

Egy idő után megpróbálta elzavarni a delfineket, de azok több mint két órán át csak gyülekeztek.

Becslése alapján végül mintegy ezer állat kísérte.

Az esetből szerencsére nem lett sérülés. A delfinek ugyan csak játszottak, de meglehetősen nagytestű, súlyos állatokról volt szó, ezért borulás is lehetett volna a történetből.

A szárazföldi stáb szerint az egyedek hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfinek lehettek. Ezen faj az Atlanti-óceán északi részén, a Földközi-tengerben és a déli vizekben fordul elő, rendkívül társas, nagyobb csoportokban mozgó állatról van szó.

Waddington síoktatóként dolgozik, az útba adománygyűjtés céljával vágott bele, a Stephen Fry színész által vezetett, a mentális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezetnek próbál pénzt szerezni. Az állatok végül nem okoztak kárt a csónakban, a férfi jelenleg a kedvező szélnek és hullámzásnak köszönhetően jól halad célja felé.