Műkörmöknél és fogászatban használt UV technológiával készült tapintható képekből nyílt egy egészen egyedülálló kiállítás Budapesten

Olyan kiállításon jártunk, ahol a vakok és látók egyaránt évezhetik a különleges fényképeket. A Canon digitális széles formátumú nyomtatóinál régóta alkalmazza ezt a technológiát. A festék térhálósodik a felületre kerüléskor és úgy megkeményedik, mintha műanyag lenne. A kiállítás fotóinál maximum 55 festékréteg került egymásra, különböző mértékben, és így alakul ki a tapintható kép.

A World Unseen kiállítás lehetővé teszi a látássérült emberek számára, hogy jobban kapcsolatba kerüljenek a vizuális világgal. A Canon Arizona nyomtatón készült képek egy időszaki kiállítás darabjai, melyek nemcsak látássérülteknek nyújtanak új képélményt, hanem látóknak is:

WORLD UNSEEN FOTÓKIÁLLÍTÁS

A kiállítás célja, hogy minél több ember számára láthatóvá tegyen távoli kultúrákat, élővilágot, természeti és társadalmi jelenségeket. A Canon világhírű fotósok által készített fényképeket állít ki, amelyek látó, vak és gyengénlátó emberek számára egyaránt jól érzékelhetőek. A kiállításon a látó emberek is jobban átélhetik a gyengén látók érzékelését a kihelyezett fotókon, szimulálva a különböző látásérüléseket.

A kiállítás ingyenes, a Goldberger Múzeumban látható augusztus 4-ig. Bővebb információ a Canon honlapján.

 

A videó a Canon támogatásával készült.