Agresszív varjak terrorizálják a dél-koreai városokat

Emberekre támadnak és áramkimaradásokat okoznak rendszeresen.

Emberekre támadnak, és áramkimaradásokat okoznak agresszív varjak több dél-koreai városban – számolt be róla a Daily Star. A szárnyasok feltehetően több mint 100 villamoshálózati meghibásodást okoztak az elmúlt három évben, valamint arról ismertek, hogy gyakran a lakosok fejét böködik csőreikkel.

A támadásokért az úgynevezett dzsungelvarjak (Corvus macrorhynchos) felelősek, amelyek Ázsiában honos, a magyarországi vetési varjaknál valamivel nagyobb termetű madarak. Legutóbb két hete, június 13-án okoztak áramkimaradást egy Puszan nevű, több milliós nagyváros egyik kerületében. Az incidens miatt körülbelül 500 háztartás és egy iskola maradt áram nélkül két órára.

Az állatok annyi gondot okoznak, hogy az ország vezetése már kártevőnek minősítette őket, hogy ezzel próbálják megkerülni a befogásukat tiltó szabályokat.

Ennek ellenére kevés ember van, akik meg is próbálkoznak elkapásukkal, aminek fő oka az lehet, hogy a kormány nem ösztönzi ezt a tevékenységet pénz jutalommal.

A szakértők szerint a dzsungelvarjak számát úgy lehetne hatékonyan csökkenteni, ha elterjesztenék a térségben a szarkákat, akik természetes riválisai a varjaknak.

Kapcsolódó
Vérvarjú támadhatott a pesti óvodásokra
Elképzelhető, hogy nem fiókáit védelmező madár, hanem emberek nevelte varjú támadhatott az újpalotai óvodában. Ilyen „vérvarjakat” szerepeltettek Hitchcock kultikus filmjében is.