Mérges kígyót vitt volna haza a gyerekeinek a férfi, ha nem marja meg

Szakértők szerint sokkal rosszabbul is végződhetett volna az eset.

Egy ausztrál férfi túrázás közben bukkant rá egy kígyóra, ám ahelyett, hogy messzire elkerülte volna, felkapta, és hazafele indult vele, hogy megmutassa a gyerekeinek. Eközben azonban az állat megmarta az új-dél-walesi férfit – írja a SkyNews.

A férfi először egy nem mérges, szőnyegmintás pitonnak nézte az állatot, így nem is igazán foglalkozott a harapással. Ám amikor hányni kezdett, és realizálta, hogy feldagadt a keze, megkérdőjelezte döntését.

Ezért otthona helyett a legközelebbi kórház felé vette az irányt, ahol ellátást kapott. Mindeközben egy ápoló felvette a kapcsolatot egy kígyószakértővel, aki megállapította, hogy a szőnyegmintás piton helyett valójában egy sárgafoltos hamiskobra marta meg a férfit, ami nagyon is veszélyes.

Ray McGibbon szakértő szerint a baleset sokkal rosszabbul is végződhetett volna, a veszélyeztetett faj ugyanis képes olyan harapásra, amely halálos kimenetelű is lehet. Az állatot az eset után begyűjtötték, majd visszaengedték az élőhelyére. A férfit hat órán át tartották kórházban, mielőtt hazaküldték volna, hogy felépüljön.