Videó: ötméteres kígyó mászott a háztetőn

A méretes piton egy tetőről mászott át egy közeli fára.

Megörökítették, ahogy egy 5 méter hosszú kígyó átmászik egy ausztráliai családi ház tetejéről egy fára – írja a New York Post. A jelenetről készült videót a TikTokra töltötték fel.

A felvételen egy szőnyegmintás piton látható, az Ausztráliában és Új-Guineán honos faj jellemzően 3,9 méter hosszúra nő meg.

Az állatra többen is felfigyeltek, volt, aki elképedve, más lenyűgözve nézte, ahogy a magasban mászik. A kígyó a tetőről egy fára, majd egy újabb fára kúszott át.

A szőnyegmintás pitonok egyenletesen eloszló izmaik miatt képesek ilyen ügyesen mászni. A Snake Catcher Dan néven ismert kígyószakértő szerint az állatok egy erős pontot megtalálva kinyújtóznak, izmaikat és tömegüket felhasználva fenntartják magukat, majd elérnek a következő ponthoz.

Mint hozzátette, elég gyakran látják a fajt fákon, a példányok ilyenkor napfürdőznek, kutyákat kerülnek el vagy vadásznak. Bár az állatok jellemzően inkább a földön keresik a prédát, a fákon sem ritkák a vadászatok. A faj alapvetően nem veszélyes az emberre, Snake Catcher Dan szerint viszont inkább érdemes elkerülni az egyedeket.