Állatorvosok nemzetközi csoportja sem tudta megmenteni a 17 éves elefántot

Núr Dzsahán volt a pakisztáni állatkert egyik utolsó afrikai elefántja.

Állatorvosok nemzetközi csoportjának minden erőfeszítése ellenére elpusztult Núr Dzsahán, a pakisztáni állatkertek nemzetközileg is ismertté vált, egyik utolsó afrikai elefántja. A még élő utolsó állatkerti elefántot egy szafariparkban helyezik el – írja az MTI.

A karacsi állatkert 17 éves ormányos sorsának alakulását bel- és küldföldön egyaránt nagy figyelemmel kísérték, miután a szenvedő állatról nyilvánosságra került egy videó. Az elefánt megbetegedése és állapotának rosszabbodása miatt a helyiek az állatkertet és vezetőit hibáztatták. Igazgatóját a közelmúltban leváltották.

A Négy Mancs bécsi székhelyű állatvédő szervezet, amelynek állatorvosai a magatehetetlenné vált Núr Dzsahán megmentésében is segédkeztek, bejárták a karacsi állatkertet és javaslatokat tettek a körülmények szakszerű javítására. Többek közt megvizsgálták a társ nélkül maradt 18 éves nőstény Madhubalát is, akit hamarosan a város szafariparkjába költöztetnek, ahol két másik afrikai társa várja.

2017-ben Pakisztán keleti városában, Lahorban elhunyt egy Suzi nevű 38 éves elefánt. Halálának okát, körülményeit hivatalosan nem vizsgálták, de állatvédők szerint esetében is rossz körülmények játszottak szerepet idő előtti halálában.