Nagyon fényes tűzgömb tűnt fel Anglia felett

Az objektumról több felvétel is készült.

Látványos tűzgömb tűnt fel az Egyesült Királyság felett hétfő éjszaka – írja a The Guardian. Az objektumot többek között London, Hertfordshire és Wolverhampton területéről is megfigyelték, az ország Meteorológiai Hivatala szerint sokan beszámoltak az észlelésről.

A meteorról felvételek is készültek.

Az egyik szemtanú, a Rickmansworth-ben élő Laura szerint az objektum nem olyan volt, mint egy szokásos „hullócsillag”, annál sokkal közelebbinek tűnt.

A meteor méretes és narancssárga, csóvája pedig viszonylag rövid volt, és hirtelen tűnt el. A Meteorológiai Hivatalnál úgy vélik, hogy a tiszta idő nagyban segítette az észleléseket.

A tűzgömbök olyan meteorok, amelyek kifejezetten látványosak, fényerejük eléri vagy meghaladja a Vénusz látszólagos fényességét. Naponta több ezer meteor hullik bolygónk légkörébe, többségük ugyanakkor apró, lakatlan területek, például az óceán felett semmisül meg, vagy nappal érkezik, ezért csak töredéküket tudják dokumentálni. A mostanihoz hasonló, rendkívül fényes és nagy objektumok megfigyelése viszonylag ritka.

(Kiemelt képünk illusztráció.)