Pizzát küldtek a Nemzetközi Űrállomásra

Az űrállomáson jelenleg hét űrhajós teljesít szolgálatot.

A Northrop Grumman legújabb szállítmányával hét adag pizza érkezik a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – írja az AFP. A vállalat Cygnus teherhajója a saját fejlesztésű Antares rakétán indult útnak Virginia partvidékéről helyi idő szerint kedden.

A 3700 kilogrammnyi teher többek között friss almából, paradicsomból, kiviből, pizzakészítő készletből és sajtból áll.

Az ISS-en jelenleg hét űrhajós tartózkodik.

Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az űrhajón felszerelések is utaznak, többek között azon napelemek alkatrészei is, melyeket jövőre fognak felbocsátani az űrállomáshoz. Emellett olyan anyagokat is szállítanak, amelyek a hold anyagát szimulálják, és amelyekből az ISS 3D nyomtatójával próbálnak majd tárgyakat készíteni.

Ez a 16. alkalom, amikor a Northrop Grumman a NASA számára biztosít utánpótlást, egyben a legnagyobb rakomány, melyet a cég valaha szállított. A mostani kapszula az S.S. Ellison Onizuka nevet viseli, az űreszközt a hawaii Ellison Shoji Onizukáról, az első ázsiai-amerikai asztronautáról nevezték el, aki az 1986-os  Challenger-katasztrófában vesztette életét.

A NASA másik partnere, a SpaceX néhány hét múlva küld egy másik teherhajót az ISS-hez. Az űrállomáson jelenleg három amerikai, két orosz, egy francia és egy japán űrhajós teljesít szolgálatot.