Magyar helyszín is bekerült az év látnivalói közé

A Hortobágy nem csupán gémeskutai, szürkemarhái és csikósai miatt különleges.

Noha a pandémia miatt 2021-ben valószínűleg nem lesz sok lehetőségünk az utazásra, a National Geographic Traveler idén is elkészítette 25-ös listáját az év látnivalóiról.

A legérdekesebb célpontok között egy magyar helyszín, a Hortobágy is szerepel.

Tavaly az Országos Kéktúra került be a NatGeo Traveler éves válogatásába.

Különleges tájegységünk mellett a 2021-es felsorolásban olyan világcsodák szerepelnek, mint a görögországi Alonisszosz szigete; Új-Kaledónia, Franciaország tengerentúli területe; Guam, az Egyesült Államok óceániai külbirtoka; illetve az argentínai Los Glacieres Nemzeti Park. A National Geographic magazin februári száma részletesen is be fogja mutatni a Traveler 25-ös toplistáját.

Farkas Norbert / 24.hu

A válogatást tizenhét ország szerkesztősége és világjáró szakértői, a NatGeo Traveler nemzetközi csapata állította össze. A fenntarthatóságban élenjáró turisztikai úti célokat öt kategóriába sorolták. A listába bekerült magyar helyszín kapcsán a National Geographic magazin magyar kiadása idén átfogó, sokoldalas képriporttal jelentkezik majd, hogy bemutassa a Hortobágyi Nemzeti Park kevésbé ismert oldalát.

A Hortobágy nem csupán gémeskutai, szürkemarhái és csikósai miatt különleges: Közép-Kelet-Európa legnagyobb füves pusztáján csillagnézőbe, gasztrotúrára és izgalmas kultúrtörténeti kalandokra is indulhatunk. A közel 82 ezer hektárnyi területen a pásztorélet hagyományai mellett sikerült megőrizni a sós mocsarakat, a pusztai legelőket, az eredeti sztyeppei növénytakarót és az ökoszisztémát, amely nem kevesebb mint 340 madárfajnak ad élőhelyet.