A laposföld-elmélet féligazságokkal van tele, ezért hiszik el sokan

Ha nem számítjuk az antik és koraközépkori laposföld elképzeléseket, 1849-ig kell visszamennünk. Samuel Rowbotham angol feltaláló és vallási vezető írta le egy röpiratában, majd 1865-ben az Earth Not a Globe (A Föld nem gömb) című könyvében, hogy a Föld lapos, és a középpontjában valójában az Északi-Sark található, amit pedig az Antarktisznak hiszünk, az az egész Földet körülölelő, 150 láb magas jégfal. A laposföld-elmélet aztán 2013 táján került be újra a közbeszédbe, és azóta egyre több híve van, immár Magyarországon is. Tudományosan cáfoljuk miért valószínűtlen ez. Ha tetszett amit láttál, iratkozz fel csatornánkra, hogy a további videóinkról se maradj le, mert az okos az új szexi!
Kapcsolódó cikkek

Előző videóinkban szót ejtettünk arról, Logan létezését hogyan bírálja felül a tudomány, milyen íze van a legkeserűbb vegyületnek, miként ildomos kolonizálni a Naprendszert hét egyszerű lépésbenmiért hülyeség kávét inni közvetlenül felkelés után és valójában miért nem pusztítja az agysejteket az alkohol.

Kiderült, Amerika Kapitány hogyan lehet a két lábon járó amerikai történelem, beszéltünk arról, hogyan tájékozódtak elődeink, amikor még nem voltak utcanevekmilyen mitologikus vonatkozásai vannak az Amerikai isteneknek, a matematika alapján már kapcsolatot kellett volna teremtenünk az idegenekkel, a “Bermuda-háromszög rejtélye” miért csak egy bullshitmiért nőstény minden trikolormacskahogyan tűnhet el száz év múlva teljesen a Titanicmiként dallamtapadhat a Despacito és megemlékeztünk arról, miért van evolúciós haszna az oltásoknak.