Gyerekjáték lett Tescót nyitni

Nem vicc, a gigaelbocsátást bejelentő áruházlánc maga ajánlja, hogy mindenki próbálja ki, miként lehet egy áruházat működtetni.
Kapcsolódó cikkek

Az „Én kicsi Tescóm” nem a kormánynak szánt válasz, hanem egy ingyenes játékalkalmazás, amelynek használói – elsők között a világon – építhetik, szépíthetik saját Tescójukat, miközben játszhatnak egy jót barátaikkal. Játékos módon ugyanis bárki kipróbálhatja, milyen egy áruházat üzemeltetni, a legoptimálisabban elindítani egy saját üzletet.

A játékos bepillantást nyerhet egy valódi áruházlánc működésébe, megtapasztalhatja, hogy a valóságban milyen egy üzletet irányítani. Minden játékos saját kreativitása, tudása alapján üzemelteti digitális Tescóját, melyet a játékban eltöltött idővel egyenes arányban tud egyre gyorsabban fejleszteni. A fejlettségi szintek növekedésével mindig új funkciókkal ismerkedhet meg a játékos, így egyre izgalmasabbá válik a játék, mely lépésről lépésre egyre jobban hasonlít a valóságra.

A valóság, hogy a kormány hétfőn keményen bírálta a Tescót. Azzal vádolta a legnagyobb forgalmú kereskedelmi láncot, hogy évek óta milliárdos nagyságrendben menti ki a magyar emberek pénzén előállított nyereségét, így csökkentve adózás előtti eredményeit, óriási károkat okozva a költségvetésnek. A Tesco előzőleg tudatta, hogy azért bocsát el több mint ötszáz dolgozót és zár be tizenhárom üzletet, mert a jogszabályi változások miatt jelentősen nőttek működési költségei.

Címkék: tesco