Vízbe fulladt a szumátrai tigriskölyök

Két brit állatkertben is szomorúak a gondozók és látogatók: Edingurghben egy óriáspanda vetélt el, Londonban pedig egy szumátrai tigriskölyök pusztult el.
Kapcsolódó cikkek

Az edinburghi intézmény munkatársai kedden elmondták, úgy vélik, hogy a Sweetie néven is ismert nősténypanda sikeres művi megtermékenyítésen esett át idén áprilisban, ám a vemhesség vége felé elvesztette magzatát. Az állatkert közleménye szerint Tien Tien “hormonális és viselkedésbeli” jelei is azt mutatják, hogy az állat megtermékenyült, és a vemhesség kései szakaszáig hordta a magzatot.

Gyászolnak Londonban is

A londoni állatkert szintén kedden jelentette be, hogy az intézményben három héttel ezelőtt világra jött szumátrai tigriskölyök vízbe fúlt a nagymacskák területén lévő medencében. A gondozók szombaton találtak rá a tetemre.

Utoljára 17 évvel ezelőtt született szumátrai tigriskölyök a londoni állatkertben. A most elpusztult tigris az ő unokája volt. Az állatnak nem volt még neve és a nemét sem állapították meg. Az állatkert munkatársai úgy vélik, hogy a kölyköt Melati nevű anyja vitte ki a medencés területre. Az intézmény jelenleg azt vizsgálja, hogy mi történhetett pontosan

A szumátrai tigris a legkisebb a ma élő hat tigrisalfaj közül. Vadon élő példányai kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein és hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Az állatok a természetes élőhelyeik elpusztítása és az orvvadászat miatt kerültek a súlyosan veszélyeztetett fajok közé.