Vigyázzon, átverés terjed a BKK nevében

A személyes- és bankszámlaadataira fáj a csalók foga.

Ismét csalók élnek vissza a BKK nevével a Facebookon: a Budapest tömegközlekedés elnevezésű oldalon egy olyan akció tűnt fel, amely azt hirdeti, hogy a Budapesti Közlekedési Központ alapításának 14. évfordulójából 500 darab limitált számú Budapest-bérletet sorsolnak ki.

A Facebook-bejegyzés kommentszekciójában megtévesztésre alkalmas profilok kommentelnek arról, hogy megkapták a fél éven át szinte ingyenes, 800 forintos utazásra feljogosító bérletet. Ezek azonban többségében újonnan létrehozott, kamu profiloktól származnak, a képek pedig simán hamisak.

A bejegyzésben megjelenő linkre kattintva egyből feltűnhet, hogy nem a BKK oldalára, hanem egy bizonyos history303.com oldalra navigál minket a böngészőnk, ami joggal lehet gyanús. Ezután, bár a leíró szöveg nagyrészt korrekt magyarsággal van megfogalmazva, a nyereményjáték részeként kitöltendő 3 kérdésnél már az elsőről ordít, hogy tükörfordításról van szó.

Ha megvan a 3 kérdésre a válasz, a gyanútlan felhasználót arra kérik, adja meg adatait, így a címét, a nevét, az emailcímét és a telefonszámát. Ezt követően a felhasználó bankszámlaadatait próbálják meg elkérni a 800 forint kifizettetéséhez. Ennél azonban nem kizárt, hogy jóval többet vonhatnak le. Az átverésről ordít, hogy csalás, ezért azt tanácsoljuk, semmiképp ne osszon meg érzékeny adatokat az oldalon.