A magyarok még nem használhatják az iOS 18 egyik fontos újdonságát

Itthon egyelőre nem elérhető az RCS üzenetküldési szabvány.

Bár az Apple úgy tűnt, beadja a derekát, és az Európai Unió kérésének megfelelően az iPhone-ok is támogatni fogják a legtöbb androidos készülék által használt üzenetküldési szabványt, az RCS-t, a szeptember 16-án kiadott iOS 18-frissítés ellenére ez még nem elérhető a legtöbb európai országban.

Az Apple támogatási oldala szerint jelenleg csupán Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban tűnt fel az európai régióból az RCS-üzenetküldés és még ott sem minden szolgáltatónál.

A belgáknál a Base, a Proximus, valamint a Telenet szolgáltató, a franciáknál az SFR, az O2, a Telekom és a Vodafone, a briteknél a BT és az EE, a spanyoloknál pedig a Movistar, az O2, az Orange, a Pepephone, a Vodafone és a Yoigo ügyfeleinek érhető el a funkció.

És hogy mi változna ezzel a funkcióval? Nos, az RCS-támogatás többek között lehetővé teszi az SMS-üzenetek titkosítását, a „látta” és gépelést mutató jelzések, illetve a nagy felbontású képek és videók küldését az iPhone-ok és az androidos készülékek között.

A továbbított tartalmak minőségroncsolása tehát megszűnne, valamint nagyobb lenne az üzenetek védettsége is.

Kérdéseinkkel, vagyis hogy miért nem érhető el a funkció hazánkban, illetve hogy a tervek szerint mikorra várható ennek bevezetése, felkerestük a nagy, hazai mobilszolgáltatókat: a Vodafone-t, a Yettelt és a Telekomot is. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó
Mutatjuk az iOS 18 legnagyobb újdonságait
Szeptember 16-án élesedett az iOS 18 mesterséges intelligenciát nélkülöző frissítése.