Európába is jön a Xiaomi hajlítható kijelzős kagylótelefonja

A Xiaomi Mix Flip a jelek szerint drágább lesz, mint a Samsung Galaxy Z Flip6.

A Xiaomi július 19-én jelentette be, hogy piacra dobja az első Flip-szerű, tehát az egykori kagylótelefonokat idéző hajlítható kijelzős telefonját, ám a bemutató során csak a kínai megjelenési dátumra és árra derül fény. A Mobilaréna ugyanakkor kiszúrta, hogy a Xiaomi bulgáriai tevékenységeit irányító Nikolaj Nankov arról beszélt, hogy a Mix Flip bizony eljut Európába is, a helyi piacon például augusztus 15-től lesz elérhető.

Elhangzott egy ár is, 2600 bolgár leva, ami 1300 eurónak, azaz nagyjából 510 ezer forintnak felel meg (ÁFA nélkül), ami ez alapján annyit tesz, hogy, ha nem is sokkal, de a Mix Flip drágább lesz, mint a július 10-én debütált, legnagyobb konkurens Samsung Galaxy Z Flip6.

A Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 hivatalos magyar árairól itt írtunk.

A 192 grammos és összecsukva 15,99 milliméter vastag eszköz külső kijelzője 4,01 hüvelykes, míg a belső 6,86, és mind a két képernyő alapját egy 120 Hz-es képfrissítésre képes OLED panel adja. A burkolat alatt egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet dolgozik, 12 vagy 16 gigabájt memória (LPDDR5), illetve 256, 512 gigabaját vagy 1 terabájt háttértár (UFS 4.0) kíséretében. A proceszor még egy 3500 négyzetmilliméteres párakamrát is kapott, hogy ne melegedjen túl a telefon.

Az akkumulátor 4780 milliamperórás, csúnyán lekörözve a Samsung-féle konkurens 4000 milliamperórás telepét, az aksi ráadásul 67 wattal tölthető vezetéken, szóval a kínai gyártó ezen a területen is messze túlszárnyalja a Galaxy Z Flip6-ot.

Kívül két 50 megapixeles kamera található, a fő egység f/2-es kétszeres optikai nagyítással, míg a másik egy f/1,7-es széleslátószögű modul. A készüléket kinyitva, a belső panelba vágott lyukban pedig egy 32 megapixeles szelfi egység kapott helyet.

Xiaomi

A Xiaomi megoldásánál a Motorola Razr 50 Ultrához hasonlóan a külső kijelző összehajtva a burkolat egészét kiteszi (ellentétben a Samsung Galaxy Flip6-tal), a kamerák pedig egymás alatt helyezkednek el. Ezen kialakítás érdekessége, hogy a kameráktól jobbra eső rész lényegében 16:9-es kijelzőként használható, míg a fotós egységek alatti részre widgetek kerülhetnek, illetve billentyűzetet igénylő alkalmazások elindításkor erre a felületre is kiterjeszkedhet a virtuális klaviatúra.

Kapcsolódó
Megmenthet egy jobb akkumulátor és egy jobb kamera egy telefont?
Közelebbről is megnéztük, mit tud a frissen bejelentett Samsung Galaxy Z Flip6.