Jópofa újdonságot kapott a Google Térkép

Már többféle emojival értékelhetjük a mások által hátrahagyott véleményeket.

Aki rendszeresen használja a Google Térképet, annak jó eséllyel nemcsak útvonalak és tömegközlekedési javaslatok keresésére, esetleg GPS-ként funkcionál a szolgáltatás, de mindenféle helyek „feltérképezésére” is, már ami a minőséget illeti, hiszen régóta adott a lehetőség, hogy a felhasználók értékeléseket hagyjanak az alkalmazásban.

Legyen szó étteremről, kávézóról, fodrászról, ügyintézésre szolgáló helyekről, lényegében bármiről, amit felvittek a Google térképére, ott az opció, hogy csillagokkal, szöveges kommentárral, képekkel és videókkal örökítsük meg a tapasztalatainkat.

Ezen értékeléseket bárki elolvashatja, hogy előre tájékozódhasson, sőt, eddig is adott volt lehetőség, hogy bejelentkezve egy feltartott hüvelykujj ikonnal jelezzük, ha hasznosnak vagy érdekesnek találtuk a mások által hagyott megjegyzéseket.

Ez változott meg a közelmúltban, hiszen már a Google Térkép szolgáltatásba is megérkeztek azok a ma már jól ismert reakciók, amiket évekkel ezelőtt a Meta vezetett be a Facebookon.

Ennek megfelelőn már nem „lájkot” hagyhatunk, hanem a mobilos alkalmazásban az egyes értékelések alatti szív ikont nyomva tartva választhatunk a piros szívecske, az imapózba összetett két kéz, a láng, a kiöltött nyelv és a felrobbanó fej emoji között.

24.hu – Szerinted érne egy lángot ez a rántott sajt és milánói sertésborda?

Az alkalmazás használatát ugyan nem forradalmasítja ez a lehetőség, de azért mégis jópofa funkció, hogy immár nemcsak pozitívként elkönyvelhető lájk hagyható az egyes bejegyzéseken, hanem nagyobb eszköztár áll a rendelkezésünkre, hogy kifejezzük, mennyire találtuk hasznosnak a mások által hátrahagyott véleményeket.

Kapcsolódó
Mókásan reagált a KitKat a fél világot lebénító informatikai hibára
Könnyedén kezelték a milliók életét megkeserítő szoftveres problémát.