Működő Pac-Man játékgépet épített a LEGO

A legendás Pac-Man masina kockaverziója mozog, világít, és júniustól bárki megveheti.

Idén május 22-én 43 éve, hogy a Bandai Namco elvégezte az első fókusztesztet a Pac-Man arcade játékgéppel, és néhány szerencsés a világon először próbálhatta ki a mára legendássá vált videójátékot. Ezen dátum tiszteletére a LEGO ma bejelentette, hogy június 4-én érkezik az eredeti gép által ihletett, 10323-as kódszámú Pac-Man Arcade Machine Set, amiből a legendás masina mozgó alkatrészeket is tartalmazó kockaverziója lesz megépíthető.

A készlet 2650 alkatrészt tartalmaz, a formája azonnal felismerhető, de a legjobb az egészben, hogy a dán játékgyártó tervezői egy olyan építőjátékot alkottak, ami a Nintendo NES szetthez hasonlóan nemcsak csinos dísz, de részben visszaadja a játékélményt is. Ennek megfelelően a játékgép oldalán most is helyet kapott egy kar, amit forgatva a „kijelzőn” mozog Pac-Man és a szellemek figurája, a masina tetején is forognak az ikonikus figurák, sőt található rajta egy gomb, amit megnyomva egy világító alkatrész megmutatja a pénzbedobó nyílás helyét.

A készlet mellé ráadásul tartozik egy minifigura méretű arcade gép is, egy játékos figurájával kiegészítve, ami akár el is rejthető a gép belsejében – a hátlap ugyanis bármikor lepattintható, és van hely az apróbb kiegészítőknek. A szett megépítve 32 cm magas, 25 cm széles és 17 cm mély, megvásárolni pedig június 4-étől lehet világszerte, így Magyarországon is. Az ára Európában 270 euró, itthon pedig 114 990 forintot kell majd érte fizetni.

LEGO Csoport – Minden ott van, ami az eredeti játékgépen is helyet kapott.
Kapcsolódó
A legmenőbb LEGO-készletek
A LEGO az elmúlt években jó pár olyan készletet dobott piacra, amit kifejezetten a felnőtt építőknek szánnak. Ezek közül szemezgettünk.