Itthon is kapható lesz a Honor Magic5 Lite

A Honor Magic5 széria középkategóriás tagja már március elején elérhetővé válik.

Az már rég nem titok, hogy a Honor az idei Mobile World Congress-en mutatja be a legújabb csúcstelefon sorozatát, a Magic5-szériát, amiből a Magic5 Lite modellt már a barcelónai esemény előtt leleplezték. A középkategóriás készülék Magyarországon is kapható lesz, március elejétől (pontos dátumot egyelőre nem közölt a gyártó), méghozzá a Telekom, a Vodafone, a Yettel és az eMag kínálatában, 159 999 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Ezért az összegért egy 6,67 hüvelykes, ívelt, OLED paneles kijelzőt kapunk, 2400 x 1080 pixeles felbontással, ultravékony kávákkal (93 százalékos a képernyőarány) és 120 Hz-es képfrissítéssel. A burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 695 5G lapkaszett kap helyet, Adreno 619 grafikus maggal, 128 GB háttértárral és 6 GB memóriával. A mindössze 7,9 mm vékony és 175 grammos készülékházba egy 5100 milliamperórás akkumulátor került, ami 40 wattal tölthető vezetéken.

Honor – Smaragzöld Honor Magic5 Lite.

Bár az Android 13 már tavaly ősz óta elérhető, a Honor Magic5 Lite Android 12-re épülő Magic UI 6.1-es operációs rendszerrel kerül forgalomba, ami a gyártó állítása szerint fel van vértezve egy egy „öregedésgátló” motorral, ami elméletileg minimalizálja az idővel járó teljesítménycsökkenését.

Sokak számára ennél valószínűleg érdekesebb információ, hogy a készülék itthon három színben, a megszokott feketében, csillámos smaraggzöldben és ezüstben lesz elérhető.