Kétméteres zuhanást is kibír az új mobilvédő üveg

Továbbfejlesztett a Victus szériát az edzett üveglapok gyártásával foglalkozó Corning cég.

Egyre nagyobbak, és egyre drágábbak napjainkban az okostelefonok, így egy véletlen baleset következtében megsérült kijelző javítása is meglehetősen drága lehet. Természetesen a gyártók is érzik, hogy a nagyobb árcímke mellé megfelelő védelem dukál, ezért a készülékeket ma már többségében rugalmas, edzett üveg védi.

Az amerikai Corning cég bő két évvel ezelőtt mutatta be legújabb fejlesztését, a Gorilla Glass Victus üveget, amely számos gyártó elsőszámú választása lett. Ennek a szériának most bejelentették a következő, fejlettebb változatát, a Gorilla Glass Victus 2-t. A protektort külön tesztelték arra, mennyire áll helyt, ha a mobil aszfaltra, vagy betonra érkezik. Az eredmények komoly fejlődést mutatnak:

a Victus 2 ugyanis képes túlélni ha egy méter (csípő) magasságból betonra, vagy ha két méter (fej) magasságból aszfaltra érkezik.

A Corning szerint a mai készülékek nagyjából 10 százalékkal nagyobbak és 15 százalékkal nehezebbek, mint a négy évvel ezelőtti modellek, így leejtéskor a rájuk ható erő is nagyobb. Ez pedig növeli a fedőüvegre nehezedő feszültséget és a sérülés valószínűségét. Márpedig a cég kutatása szerint a vásárlók 84 százaléka még mindig a tartósságot jelöli meg az elsőszámú döntőfaktornak telefonvásárláskor.

A cég állítása szerint emellett karcállóság terén is jelentős fejlődést hoz majd a Victus 2. Az amerikai vállalat szerint a mobilok még akár idén decemberben piacra kerülnek, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mely mobilok kapják majd meg az új, vélhetően erősebb üveget.