Itthon is elindult a PlayStation Plus

Már itthon is elérhető a Sony streamelős szolgáltatása PlayStation konzolokon.
Kapcsolódó cikkek

A Sony március 29-én jelentette be új szolgáltatását, amivel a Microsoft-féle Xbox Game Passnak igyekszik konkurenciát állítani. Az átalakított PlayStation Plus három különböző szintet kínál (Essential, Extra, Premium), eltérő áron, szintenként bővülő szolgáltatásokkal és előnyökkel – és mától Magyarországon is elérhető minden PlayStation 4 és 5 tulajdonos számára.

PlayStation Plus Essential:

PlayStation Plus Extra:

PlayStation Plus Premium

A PlayStation Plus Essential ugyanaz marad, mint amit eddig PlayStation Plus néven ismertünk, ugyanakkor az Extra és a Premium szintek már tartalmazni fognak legalább 400 olyan címet, amit az előfizetők bármikor letölthetnek és játszhatnak velük. Azt sokáig nem lehetett tudni, hogy milyen programokról van szó, de a Sony nemrég lerántotta a leplet a kínálat egy részéről:

PlayStation Studios játékok:

Külsős partnerek játékai:

A PlayStation blog bejegyzésből továbbá kiderült azt is, hogy az első időszakban milyen klasszikus játékok lesznek letölthetők illetve streamelhetők, illetve arról is kikerült egy lista, hogy a Premium előfizetés keretében mely játékok lesznek kipróbálhatók még a vásárlás előtt. Május 24. óta ráadásul PlayStationön is elérhetővá vált a szintén előfizetéses Ubisoft+ szolgáltatás, ami a Ubisoft kiadó egyes játékait tartalmazza, viszont a katalógus extra költség nélkül elérhető a PlayStation Plus Extra és Premium előfizetők számára.