Leállt az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség weboldala, hackerek törölhettek le róla minden adatot

Nagyobb probléma, hogy biztonsági másolat sincs 65 terabájtnyi adatról.

Az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Rosaviatsia) infrastruktúrája ellen szombaton délelőtt végrehajtott erőteljes és hatékony kibertámadás minden dokumentumot, fájlt, repülőgép-nyilvántartási adatot és levelet törölt a szerverekről – bukkant fel a hír a CyberThreat.Report Facebook-csoportban. Összesen körülbelül 65 terabájtnyi adat tűnt el.

Akkor derült ki a támadás, amikor hétfőn az ügynökség hivatalos honlapja (favt.ru) egyszerűen eltűnt – írja az Aviation24.be. Az oroszok nem erősítették meg a hírt, internethez való hozzáférés átmeneti hiányával és a Rosaviacia elektronikus dokumentumáramlási rendszerének meghibásodásával indokolta a kimaradást. A rendszer jelenleg papíralapon működik tovább.

Állítólag a támadás a Rosaviatsia informatikai infrastruktúráját üzemeltető LLC „InfAvia” szerződéses kötelezettségeinek nem megfelelő teljesítése miatt történt. A hatóságok most backup fájlokat keresnek, már ha találnak egyáltalán – Az Aviation Herald azt írta, hogy ezekről az adatokról nincs biztonsági másolat az erre a célra elkülönített források hiánya miatt.