Egyre közelebb a „régi” Instagram visszatérése

A cég már videón is mutatja, milyen lesz, ha visszahozzák a kronologikus megjelenítést.
Kapcsolódó cikkek

Volt idő, amikor a különböző közösségi alkalmazásokban időrendi sorrendben jelentek meg a követett emberek posztjai, aztán valaki kitalálta, hogy ez így nem jó, és szinte az összes nagyobb platform bevezette valamilyen formában, hogy relevancia szerint kezdte feltüntetni a posztokat, a lájkokra és/vagy egyéb tényezőkre alapozva. Sokak szerint az Instagram sem ugyanaz azóta, hogy a kronologikus hírfolyamot 2016-ban felváltotta az algoritmusok általi válogatás. Korábban már több hír is volt róla, hogy az app forráskódja arról árulkodik, hogy a fejlesztők kísérleteznek a régről megszokott időrendi megjelenítéssel.

Most az Instagram vezetője, Adam Mosseri szólalt meg, aki megerősítette, hogy a cég két új beállítást tesztel a hírfolyamban, köztük a kronologikus listázást is. Mosseri egy videóval szemléltette a Twitteren, milyen megoldásokban gondolkodnak. Az Instagram alkalmazás új menüjében összesen három megjelenítési lehetőség közül választhatnának a felhasználók:

Néhány felhasználó már felfedezte az új lehetőségeket az alkalmazásban, de egyelőre csak egy szűk körről van szó. Hogy mikor válnak elérhetővé mindenki számára, arról egyelőre nem osztott meg több információt a cég.