Több millió forintot kaphat egy robotkészítő cégtől, ha nagyon kedves az arca

Csak pár feltételnek kell megfelelni, egyébként bárki jelentkezhet.
Kapcsolódó cikkek

Európa egyik legjelentősebb robotfejlesztő cége, a Promobot érdekes felhívást tett közzé szerdán: keresi a „tökéletes” emberi arcot, amiről megmintázhatja következő humanoid robotját, ezért cserébe pedig 200 ezer dollárt (kb. 66 millió forintot) fizet a kiválasztott szerencsésnek.

A Promobot arcfelismeréssel, önvezető járművekkel és különféle robotikai fejlesztésekkel foglalkozik, 2019 óta  aktívan gyárt emberszerű robotokat is változatos felhasználási célokra, például bevásárlóközpontokba, üzletekbe, repterekre. A szerencsés kiválasztott nem csak rengeteg pénzt kap, de 2023-tól működésbe állnak a róla formázott robotok is.

A jelentkezésnek van pár feltétele: 25 évnél idősebbnek kell lenni, és előírás a barátságos arc, a nem és a bőrszín nem számít. A kiválasztottnak alá kell írnia egy szerződést arról, hogy a cég bármikor mintázhat termékeket a külsejéről, méghozzá meghatározatlan ideig. Emellett legalább 100 órányi hangfelvételhez kell biztosítania a hangját, és 3D-s modell készül a teste minden porcikájáról.

Ha bárki kedvet kapott volna a dologhoz, itt jelentkezhet.