Ezek a cégek félnek legjobban a zsarolóvírusoktól

A gyártó és termelő cégek minden más szektornál jobban aggódnak amiatt, hogy a jövőben zsarolóvírustámadás éri őket.
Kapcsolódó cikkek

A Sophos biztonsági cég publikálta a gyártó és termelő cégekről szóló, zsarolóvírusokkal kapcsolatos felmérésének eredményeit, melyből kiderül, hogy az iparág cégeinél volt a legkisebb a valószínűsége a váltságdíj kifizetésének (19%) ugyanakkor náluk fordult elő a legnagyobb mértékben, hogy képesek voltak visszaállítani az adatokat a biztonsági mentésekből (68%).

Kimondható azonban, hogy a gyártó és termelő cégek minden más szektornál jobban aggódnak amiatt, hogy a jövőben zsarolóvírus támadás éri őket, mivel ez utóbbiak annyira összetettek, hogy egyre nehezebb őket megállítani. Az adatok biztonsági mentésének gyakorlata és a váltságdíj kifizetésének nagyfokú elutasítása lehet az oka, amiért ezt a szektort érintették a legnagyobb mértékben a másodlagos zsarolásra alapozó támadások.

Ennél a nyomásgyakorlási technikánál nem titkosítják a fájlokat, hanem azzal fenyegetőznek, hogy online kiszivárogtatják az ellopott információkat, ha a váltságdíj-követelést nem fizetik ki.

A gyártó és termelő ágazat zsarolóvírusos incidenseivel kapcsolatos megállapítások közé tartoznak:

Az ágazat képessége, hogy sok esetben vissza tudják állítani az adatokat a biztonsági mentésekből lehetővé teszi számos cég számára, hogy visszautasítsák a támadók váltságdíj követeléseit a tradicionális, titkosításra alapozó zsarolóvírus támadások esetében

– mondta Chester Wisniewski, a Sophos vezető kutatója.

„Azonban ez azt is jelent, hogy a támadók más módszerek keresésére kényszerülnek, amellyel pénzt szerezhetnek az áldozataiktól. Ilyen például az adatok ellopása és a céges információk kiszivárogtatásával való fenyegetőzés, ha a pénzügyi követeléseiket nem teljesítik. A biztonsági mentések létfontosságúak, de nem óvnak ezzel a kockázattal szemben, ezért a gyártó és termelő vállalkozások nem hagyatkoznak rájuk a zsarolás elleni védelemként. A szervezeteknek ki kell terjeszteniük a zsarolóvírus elleni védelmüket a technológia és a hús-vér emberek által vezetett fenyegetés-keresés kombinálásával, hogy hatástalanítsák napjaink fejlett, szintén manuálisan végrehajtott kibertámadásait.”

Az eredmények azt is mutatják, hogy a gyártó és termelő cégek minden más szektornál jobban aggódnak amiatt, hogy a jövőben zsarolóvírus-támadás éri őket. A válaszadók 60% szerint ez azért van így, mivel a támadások annyira összetettek, hogy egyre nehezebb őket megállítani. 46% szerint a zsarolóvírus jelentős elterjedtsége miatt elkerülhetetlen, hogy őket is elérje a kiberbűnözés.

A Sophos biztonsági szakértői az alábbiakat ajánlják a szervezeteknek, bármely ágazatban is legyenek: