Ilyen képet tud készíteni az OPPO kijelző alatti szelfikamerája

A cég bemutatta technológiájának legújabb generációját.
Kapcsolódó cikkek

Az Oppo bejelentette kijelző alá építhető kameratechnológiájának legújabb generációját, amivel állítása szerint több technikai és gyártással kapcsolatos problémát sikerült megoldani amellett, hogy a képminőség is javult. A cég szerint sikerült elérni, hogy ne legyen szemmel látható vizuális különbség az érzékelő feletti kijelzőterület és a képernyő többi része közt.

Korábban a képernyő kamerát fedő részén csökkentették a képpontsűrűséget a több fény átengedése érdekében, az új megközelítéssel viszont kisebb képpontokat kezdtek el használni, hogy ugyanúgy 400ppi-s legyen, mint a kijelző többi része.

Megosztottak egy szelfit is, ami már az új kamerával készült, és a The Verge szerint ugyan ez egy egészen jó fényviszonyok közt készült felvétel, láthatóan jobban teljesít, mint a ZTE megoldása.

A ZTE viszont előnyben van olyan téren, hogy előbb lépett: már piacra dobták a panel alá épített szenzorral ellátott mobilt, az Axon 20 5G-t, de hamarosan érkezik az Axon 30 is, ami további előrelépéseket hoz. Az Oppo már régóta dolgozik a saját kijelző alatti kameráján, már 2019-es Mobil Világkongresszuson megmutatták az első demójukat.

OPPO – Ezt a képet már az új kamera lőtte. Fotó: OPPO