Fontos változás jöhet a Huawei mobiljaiban

Leválthatják a Kirin chipsetet.
Kapcsolódó cikkek

Míg sok androidos mobilgyártó nagyban támaszkodik a Qualcomm lapkakészleteire, addig a Huawei az Apple-höz hasonlóan házon belül oldja meg a komponensek tervezését. A kínai vállalat szinte minden készülékében a Kirin chipset dolgozik, a P-szériától kezdve a Mate-szériáig, amit a tajván TSMC gyárt le számára.

2021-ben viszont ez a helyzet változhat, a GizChina forrásai szerint a Huawei jövőre megjelenő modelljeibe valamilyen harmadik fél, például a MediaTek chipjei kerülhetnek. Ennek előzménye, hogy az amerikaiak májusban tovább szigorítottak az exporttörvényeken: azon globális félvezetőgyártók, amelyek amerikai szoftvert és technológiát használnak működésükhöz, nem szállíthatják termékeiket a kínai Huawei számára, amennyiben nem kaptak rá engedélyt az amerikai hatóságtól.

A döntés a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) és számos más szerződéses félvezetőgyártó együttműködéseire is érvényes. A Huawei számára így a legmegfelelőbb alternatívának a MediaTek tűnhet, mivel már csak az idei év szeptemberéig kaphatnak szállítmányt a TSMC-től.

Amerika újabb csapást mér a Huaweire
Még több chiptől vágják el a kínaiakat.