Meglepően hamar jöhet az idei olcsó iPhone

Már márciusban piacra kerülhet az egyelőre iPhone SE2 néven emlegetett modell.
Kapcsolódó cikkek

Mindössze pár hét és bemutatkozhat az Apple új, állítólag nagyon is pénztárcabarát iPhone-ja. A Bloomberg forrásai szerint a cég partnerei februárban elkezdik a telefonok összeszerelését, így már márciusban leleplezhetik a modellt.

Leginkább a közelgő dátum a meglepő, nem maga a büdzsé-iPhone ténye, hiszen már tavaly óta pletykálnak az érkezéséről, többek közt a hírhedt Apple-elemző, Ming-Csi Kuo is, aki korábban számos eszköz és újítás érkezését előre megjósolta.

Hat új iPhone is megjelenhet idén
Kétféle változat is lehet az olcsó „iPhone SE2"-ből.

Kuóhoz hasonlóan a Bloomerberg forrásai is arról beszéltek, hogy az olcsó iPhone külsőre sok hasonlóságot mutat az iPhone 8 modellel, és 4,7 hüvelykes kijelzővel érkezik. A készülékbe az Apple házon belül fejlesztett A13 chipje kerülhet, ami az iPhone 11-et is hajtja.

Korábbi értesülések szerint az almás cég azzal magyarázta az A-szériás processzorok megnövelt gyártását, hogy a vártnál nagyobb az érdeklődés az iPhone 11-re, de sokak szerint valójában a hamarosan érkező új modell áll a háttérben.

Úgy tűnik, hogy az „olcsó iPhone” TouchID-val felszerelt Home gombot kap, és nem a FaceID arcfelismerő rendszerrel lesz feloldható. Az elnevezéssel kapcsolatban is van még bőven találgatás, de a legvalószínűbbnek az iPhone SE2, vagy az iPhone 9 tűnik. Ha Kuo jól tippelt korábban, akkor a 64, vagy 128 GB-os változatban is elérhető iPhone SE2 kezdőára 399 dollár, azaz nettó 112 ezer forint lehet majd.

(Kiemelt kép: AFP)