Chipet ültetett a karjába, hogy mindig ki tudja nyitni és el tudja indítani az autóját

Amie-nek többé nem kell aggódnia amiatt, hogy mivel nyitja ki és indítja el a Tesla Model 3-at. A testébe került az ehhez szükséges technológia.
Kapcsolódó cikkek

A Tesla Model 3 elektromos autója mellé már nem jár hagyományos slusszkulcs, ehelyett kinyitható és elindítható egy okostelefonnal, egy autó alakú, kulcstartóra emlékeztető eszközzel, vagy egy speciális kártyával. A szoftverfejlesztőként dolgozó Amie DD  – akinek saját YouTube-csatornája van – az utóbbit oldotta fel acetonban, és az így megszerzett chipet ültette be a karjába, hogy soha többé ne kelljen azon aggódnia, hogy elfelejti magánál tartani valamelyik eszközt, amivel hozzáfér a járművéhez.

Amie-nek nem ez az első beültetése, hiszen már évekkel ezelőtt a testébe helyezett egy RFID (Radio Frequency IDentification) technológiát használó másik lapkát, amivel többek között a lakása bejáratát tudja kinyitni. Mivel arra nem talált megoldást, hogy a Tesla Model 3 szoftverét használja a már meglévő chippel, úgy döntött, hogy az autógyártó saját megoldását ülteti be a karjába. A lebontott kártyából kinyert lapkát biopolimer védelemmel látta el, majd meglátogatott egy testmódosító stúdiót, ahol szakszerűen a testébe helyezték a LEGO minifigura méretű implantátumot.

Habár a beültetésről és az egész ötletről készült videókban egyelőre nem látszik, hogy a gyakorlatban miképp működik a nő testébe helyezett chip, de a vállalkozó kedvű fejlesztő a The Verge-nek megerősítette, hogy az implantátum jól szuperál, habár egyelőre kissé kényelmetlen használni, ami jó eséllyel a beavatkozást követő duzzanatnak köszönhető. Mindenesetre az már biztos, hogy Amie-nek a jövőben sosem kell félnie attól, hogy egy otthon felejtett táska vagy kulcs miatt váratlanul nem fér hozzá a Teslájához, vagy nem tudja elindítani azt.