Még a tekintetünket is helyre teszi majd az iOS 13

Hasznos kis funkciót kap az új FaceTime.
Kapcsolódó cikkek

Korábban mi is megírtuk, hogy már nyilvánosan is elérhető az ősszel érkező iOS 13 bétája, a fejlesztők pedig sorra szúrják ki a szoftver forráskódjában az újdonságokat.

Egy appfejlesztő most arra lett figyelmes a szoftver forráskódjában, hogy a FaceTime új fejlesztése automatikusan korrigálni fogja a videózó felek tekintetét olyan módon, hogy élethű legyen a szemkontaktus. Sokan ugyanis a mobiljukhoz beszélve nem a kamerába néznek, hanem annál lejjebb, vagy éppen feljebb, de semmiképpen sem jó irányba.

A fejlesztő Twitteren meg is osztotta, hogy szuperál a funkció, ami tényleg meglehetősen ijesztően helyrerakja a nem megfelelő irányba néző szemeket. A korrekciót a FaceTime app beállításai közt lehet majd engedélyezni.

Az ősszel megjelenő iOS 13 további újdonságai közt lesz még a rendszerszinten használható Dark Mode (Sötét mód), egy új új swiping (húzogatós) billentyűzet, hosszú idő után frissítést kap az Emlékeztetők (Reminders) app, a Messages a WhatsApphoz és Facebook Messengerhez hasonlóan pedig profilképekkel bővül.

Így töltheti le a legújabb iOS-t az iPhone-jára
Persze még csak a béta verziót, ősszel jelenik meg a stabil változat.

06:40