Meglepő helyről toboroz a dán hadsereg

A dán Védelmi Minisztériumnál rájöttek, hogy a gamerek hasznosak lennének a légierő számára.

A dán hadsereg meglepő helyről, a gamerközösségből akar új pilótákat, légi parancsnokokat és radarkezelőket toborozni – számol be a Sputnik News. A hadsereg azt követően figyelt fel a videojátékosokra, hogy rájöttek, a gamerek hasznos képességekkel, így gyors reflexszel, jó tanulási képességgel és stratégiai gondolkodással rendelkeznek, a csapatmunkában is kimagaslóak, ráadásul képesek egyszerre több képernyőt figyelni.

Anders Bech őrnagy, a dán Védelmi Minisztérium munkatársa a játékosok nyomás alatti nyugodtságát, gyors reakcióidejét és döntéshozását, illetve kiváló tájékozódását is kiemelte.

Jellemzően otthon ülnek két, három vagy négy képernyő előtt, amikor játszanak. Vagyis rendkívül nagy rálátásuk van arra, hogy mi fog történni

– mondta Thomas Koed, az E-Sport Denmark videojátékszövetség igazgatója.

Fotó: iStock

A dán Védelmi Minisztérium több kísérletet is elvégzett, melyekbe többek közt az Astralis nevű dán e-sport csapatot is bevonták. Az eredmények alapján a gamerek legnagyobb hasznát a légierőnél vennék. A dán hadsereg már 2017-ben elkezdett toborozni a gamerek között, rövidesen pedig partneri megállapodást fog kötni az E-sport Denmarkkal, hogy tovább tudják növelni a jelentkezők számát.

A fegyveres erők azt is vizsgálják, hogy a játékosok képesek lennének-e egyéb harcászati feladatokat is ellátni.

Kiemelt fotó: iStock