Meglepő dolgot kér a Microsoft a felhasználóktól

A redmondiak azt tanácsolják, hogy mindenki álljon át konkurens operációs rendszerre.
Kapcsolódó cikkek

A Microsoftnak finoman szólva sem sikerült teret nyernie az Android és iOS rendszereket futtató okostelefonok uralta piacon, ezért érthető mód nem is erőltetik tovább a dolgot. A cég bejelentette, hogy megszünteti a Windows 10 Mobile (korábban Windows Phone) platform támogatását, december 19-től már semmilyen biztonsági frissítés, hibajavítás nem érkezik a rendszerhez. Eddig a dátumig a 2017. októberében kiadott, 1709-es verzió még kap frissítéseket, de a 1703-at futtató eszközök csak június 11-ig számíthatnak rá.

Ha esetleg mi is abba a szűk csoportba tartozunk, akiknek ilyen mobiljuk van, érdemes elgondolkodnunk, mert már maga a Microsoft is egyenesen azt tanácsolta a felhasználóknak a honlapján, hogy váltsanak át iOS-es, vagy androidos mobilra. Az Office termékek mindegyik platformra elérhetők, a cég a továbbiakban ott igyekszik majd kiszolgálni a felhasználók igényeit. A redmondiak szerint továbbá érdemes decemberig biztonsági mentést készíteni az eszközökön tárolt adatokról, mert a támogatás megszűnése után csak három hónapig lesz lehetőség azokat elérni.

Ugyan december után is lehet még használni természetesen az eszközöket, csak éppenséggel sokkal fokozottabban ki lesznek téve a veszélyeknek, és az sem valószínű, hogy a későbbiekben a külsős fejlesztők frissíteni fogják alkalmazásaikat.