Polippal csapott arcon egy kajakost a fóka

El sem hinnénk, ha nem a saját szemünkkel látnánk.
Kapcsolódó cikkek

Ha van mókás hozadéka a modern technikának, az mindenképpen az, hogy a különböző kütyükkel az élet olyan kifejezetten meglepő pillanatainak rögzítésére vált mód, amit bizonyíték nélkül biztos nem hinnénk el senkinek. Ezt példázza az a hétköznapinak semmiképp nem nevezhető felvétel is, ami a napokban futótűz szerűen kezdett terjedni az interneten: egy Új-Zéland partjainál kajakozó társaság egyik tagját egy fóka csapta arcon, de nem akárhogy, hanem egy a szájában tartott polippal.

A videón Kyle Mulinder látható, akiről épp a cimborája, Taiyo Masuda készített felvételt egy GoPro 7 Hero Black akciókamerával, de az „áldozat” szerint szó sincs támadásról, csupán az arca pont a legrosszabb helyen volt a legjobb időben. A társaság ráadásul pont azért volt kinn a vizeken, hogy teszteljék a vadiúj kamerát, és a hullámok meglovaglása után lettek figyelmesek a fókára, ami épp a polippal küzdött – akkor persze még nem tudhatták, hogy a harc azzal végződik, hogy a csápos teremtmény Kyle arcában landol.

A kissé szürreális, rajzfilmeket idéző pillanat megörökítése ráadásul annyira jól sikerült, hogy azóta a GoPro is ezzel promózza az új termékét a Facebookon.