A férfiak utálni fogják a Tinder új funkcióját

Kérdéses, hogy világszerte bevezetik-e a furcsa fejlesztést.
Kapcsolódó cikkek

A Tinder több téren is forradalmasította a modern társkeresést, többek közt azzal, hogy a felek csak akkor kezdhetnek egymással üzenetváltásba, ha előtte mindketten kifejezték egymás iránti szimpátiájukat, ezt hívják „matchelésnek”. Sokszor még párosítás után sem valósul meg mindig a kapcsolatfelvétel, sok fél elakad ott, hogy akkor mégis ki írjon rá a másikra, és milyen szöveggel.

Erre a problémára egy meglehetősen furcsa megoldással válaszolnának a fejlesztők, aminek már csak hallatára is több férfi felháborodott szerkesztőségünkben, pedig a kérdéses funkciót még csak Indiában tesztelik egy szűk körben.

A „My Move”, azaz szabados fordításban az „én lépésem” egy olyan beállítás, amivel a nők megadhatják, hogy csak ők indíthassanak beszélgetést,hiába jelezte már előtte a másik félnek tetszését. Ez lényegében egy második szűrő.

Taru Kapoor, a Tinder menedzsere ezzel kapcsolat elmondta, hogy a platformjuk a kölcsönös tiszteleten, beleegyezésen és szabad választáson alapul (bárhogy is kapcsolódjon ez ide). A beállítással élő nőknek mindenesetre a későbbiekben nem lehet okuk panaszkodni arra, hogy a férfiak nem írnak rájuk, a másik félnek pedig nem kell majd agyalnia a nyitószövegeken.

A My Move-ot egyelőre csak Indiában tesztelik, kérdéses, hogy végül világszerte bevezetik-e és milyen sikere lesz.

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)