Már a YouTube app sem takargatja az igazságot

Készüljünk fel a szembesítésre!
Kapcsolódó cikkek

A YouTube volt a Google első szolgáltatása, ami a Digital Wellbeing kezdeményezéssel olyan eszközöket kapott, amelyekkel a felhasználók könnyebben nyomon követhetik az appon belül töltött időt. Az egyik ilyen az értesítési rendszer, ami figyelmezteti a felhasználót, mikor ajánlott már szünetet tartani a videók nézésében.

A keresőóriás most bevezette az úgynevezett „Megtekintési idő” nevű menüt is a YouTube legfrissebb mobilappjába a profil beállításai alá, ami a felhasználó nézési szokásairól szolgáltat információkat, kegyetlen számokkal illusztrálva, mennyit lógunk a videómegosztón. Többek közt arról láthatunk statisztikát, hogy hány percnyi videót néztünk aznap, a megelőző napon, az elmúlt hét napban, illetve hogy mennyi a napi átlagunk.

Forrás: 24.hu

A panel alá bekerült a többi időkorlátozó funkció is: kérhetünk emlékeztetőt szünet tartására, ki- és bekapcsolhatjuk a videók automatikus lejátszását, az ütemezett kivonat opcióval pedig napi kivonatban érkezik majd az összes YouTube-os értesítés. Utóbbi előnye, hogy nem vonja el a figyelmünket napközben egy-egy újabb tartalomról, kommentről szóló értesítés.

A keresőcég fejlesztői konferenciáján jelentette be Digital Wellbeing (Digitális Jólét) nevű kezdeményezését, aminek keretén belül a „P” kódnéven emlegetett következő Android is számos olyan új funkciót kap, ami próbál segítséget nyújtani a felhasználóknak abban, hogy faraghassanak a kijelző előtt töltött időből.

Annyira függők lettünk, hogy az már a techóriásokat is megijeszti
A nagy techcégek elindították a digitális jólét mozgalmat, így a felhasználók rádöbbenthetnek arra, mennyi időt töltenek el szolgáltatásaikkal.

A Google honlapja szerint a cél ezzel az, hogy az emberek jobban megérthessék a saját használati szokásaikat, el tudjanak szakadni akkor, amikor szükséges, és egészséges mértékben használják a technológiát úgy, hogy az nem megy a fontos élettani tevékenységek, így az alvás vagy pihenés rovására.