Lebukott az Instagram egyik legnagyobb szélhámosa

Mások képeit használta fel sajátjaként a több ezer követővel rendelkező fotós.
Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb Instagram-fiókok tulajdonosai nem egy véletlen baleset folytán tettek szert több százezer követőre, jellemzően olyan celebek, művészek, fotósok, vagy úgynevezett „influencerek”, akiknek tartalmai nagy érdeklődésre tartanak számot. A szingapúri Daryl Aiden Yow elképesztő fotóiról ismert, pár hete még több mint 104 ezer követője volt, és olyan partnerekkel dolgozott együtt, mint a Sony, vagy a Uniqlo. Előbbi még marketingkampány során is felhasználta a férfi egyik képét egyik kamera reklámozásához.

Nemrég azonban kellemetlen dolog került ki róla, a Mothership magazin szúrta ki hogy Yow fotóinak egy része a Shutterstock nevű stockfotós oldalról származott, és a fotós semmilyen módon nem jelezte, hogy a kép nem az ő tulajdona. A portál több mint 10 olyan képet talált a férfi Instagramján, ami mások által készített képeket tartalmazó galériából származott. Némelyiket erősen filterezte, sőt még magát is odaszerkesztette a fotóra, hogy egyedibb legyen, de a tényen ez nem változtat.

Miután ez napvilágra került Yow nem tagadta a vádat, a vitatott fotókat eltávolította a fiókról, és nyilvánosan kért bocsánatot, vállalva a felelősséget. Ahogy írta, barátai korábban már többször javasolták neki, hogy hagyjon fel ezzel a gyakorlattal, de ő nem hallgatott rájuk. Yow a hír után több mint 3000 követőt vesztett, jelenleg egyetlen fekete fotó található profilján, amin bocsánatkérése olvasható.