Okos hifis hangszórót és óriási OLED tévét villantott a Panasonic

Soha nem gyártottak még ekkora televíziót.
Kapcsolódó cikkek

Főbb SC-GA10 képességek és funkciók

  • Szobát betöltő telt hangzás
  • 20 mm-es lágy dómsugárzó x2
  • Erőteljes mély hangok, 8 cm-es Dual Voice Coil, Wide Role Rubber Edge és szövethálós membrán
  • Bluetooth / MP3 Re-master
  • D.BASS Okos funkciók
  • Beépített Google Asszisztens
  • Chromecast kapcsolat
  • Bluetooth kompatibilitás
  • Letisztult, kompakt dizájn
  • Prémium alapanyagok és kidolgozás
  • Két színben elérhető: fekete és fehér

Több újdonsággal is érkezett a Berlinben zajló IFA 2017 kiállításra a Panasonic.

Ezek közül a legizgalmasabb egy hifi minőségű okos hangszóró, az SC-GA10. A hangszóróba ugyanis beépítették a Google Asszisztens hangvezérléses funkcióit, és támogatja a nagy zenestreamelő szolgáltatásokat, köztük a Spotify-t, a Google Play Musicot és a Tune-in rádióalkalmazást.

A virtuális asszisztens segítségével az okos hangszóró egyszerű hangvezérléssel képes zenéket streamelni, elmondani a várható időjárást és további okoskészülékeket is irányítani.

A Multi-room Audio funkcióval a felhasználók a Chromecast Audioval vagy a Chromecast beépített hangszórójával együtt is használhatják a szolgáltatásokat, így a zenerajongók akár több hangszórón keresztül is szinkronizálhatják és vezérelhetik a zenéiket.

Az ú okoshangszóró, az SC-GA10

Ráadásul az SC-GA10 elég komoly hifis teljesítményt képes nyújtani a kompakt mérete ellenére. Jól is néz ki, letisztult alumínium és textilborítása van. Klasszikus fekete és fehér monokróm színekben is elérhető lesz.

Az eszközzel egyszerre jelenik meg egyébként az új Panasonic Music Control alkalmazás is. Ha az okos hangszóró kapcsolódott az alkalmazáshoz, a felhasználó nem csak az okostelefonon, táblagépen vagy helyi hálózaton tárolt zenéket tudja majd lejátszani, hanem különböző egyedi funkciókhoz is hozzáférhet.

Ilyen például a Stereo Pairing, amellyel két SC-GA10 készülék kapcsolható össze, vagy a Party üzemmód, amely Bluetooth és AUX források zenéit továbbítja akár több hangszóró felé.

Érkezik a Panasonic eddigi legnagyobb OLED TV-je

Az EZ1000 és a EZ950 főbb tulajdonságai

EZ1000: (77 és 65 hüvelyk)

  • Master HDR OLED
  • Studio Colour HCX2 processzor
  • Abszolút mélyfekete – zéró fényerő a feketéknél, és precíz átmenet a fekete árnyalatainál
  • Hollywoodi stúdiók színszakértői által hangolt moziélmény

EZ950: (65 és 55 hüvelyk)

  • 4K UHD OLED TV
  • Studio Colour HCX2 processzor
  • Több HDR formátum támogatása (HDR10 és Hybrid Log Gamma, a Blu-ray, stream és televíziós tartalmakhoz)
  • Hollywoodi stúdiók színszakértői által hangolt moziélmény

A japán készülékgyártó a cég eddigi legnagyobb, 77 hüvelykes OLED televízióját, az EZ1000-at, illetve több más új tévékészülékét is elhozott az IFA-ra.

A Panasonic azt is bejelentette, hogy mostantól a teljes 4K-s kínálatában HDR képminőséget nyújt.

Az új EZ1000 okostévé már az ősztől megtalálható lesz az európai üzletekben.

A két új tévé képességeiről sokat elmond, hogy mindkettő független, teljes körű 4K tanúsítványt szerzett a THX minőségbiztosítási csoporttól, mely az egyik legelismertebb név tévés képminőség és képprecizitás terén.

Az EZ1000 tévét a lehető legjobb hangzás elérése miatt új OLED TV Dynamic Blade Speaker hangfalakkal szerelték fel A televíziókban lévő keskeny audiorendszer 14 hangszóróval rendelkezik (8 mélyközépsugárzó, 4 középsugárzó és 2 magassugárzó, továbbá egy négyes passzív sugárzó a basszus hangok erősítéséhez), ezeket a a Panasonichoz tartozó audiomárka, a Technics mérnökei fejlesztették.

Az új EZ1000 okostévé már az ősztől megtalálható lesz az európai üzletekben.
Közösen újítja meg a tévézést a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung
Érkezik a HDR+10, ami majd magasabb szintre emeli a televíziónézés élményét, ennek érdekében közösködik a két tévégyártó márka és a filmgyártó cég.

Új Bluetooth fejhallgató

A Panasonic Berlinben mutatta be új RP-HTX80B jelzésű bluetoothos fejhallgatóját is. Ezt négy divatos színben elérhető retró dizájn jellemzi. A gyártó ígérete szerint a fejhallgatóval akár 20 órán keresztül hallgathatjuk kedvenc zenéinket, mindössze 15 perc töltés után.

A fejhallgató neodímium mágnest alkalmaz, 40 mm-es hangsugárzója van, ami telt hangzást szólaltat meg. Az akusztikus basszusvezérlés optimalizálja a hangsugárzó mozgását, hogy éles és dinamikus mélyek keletkezzenek, és így akár edzőteremben vagy futás közben is jó hangzásminőséget biztosítanak.

Beépített mikrofonnal rendelkezik, ezért akár telefonhívások kihangosítására is alkalmas utazás közben.

Az új Bluetooth fejhallgató, a RP-HTX80B nagyon kényelmes zenehallgatást és telefonálást tesz lehetővé

Jönnek a 4K-s koncertek

A Panasonic új videorendszert fejlesztett a Digital Concert Hall (DCH) alkalmazáshoz, ez a Berlini Filharmonikusok videóstreamelésére használt platform, amely mostantól 4K HDR felbontásban képes közvetítteni.

A Panasonic már 2017 januárja óta együttműködik a Berlini Filharmonikusokkal, feltérképezve azokat a lehetőségeket, amelyekkel prémium és valósághű élő koncerttermi hangulatot lehet teremteni otthoni vagy autós környezetben. A közös munka során a japán gyártó szogáltatta a legmodernebb videofelszerelést, többek között kilenc közvetítőkamerát, hét monitort és képkeverőt, és két OLED TV-t.

A DCH archívumában világszerte októbertől lesz elérhető az első 4K/HDR minőségű koncertvideó. A hozzáférés az első közvetítést követő 120 napra szól, amely megelőzi a szolgáltatás szélesebb körű bevezetését.

Hogy milyen lesz így koncerteket nézni-hallgatni otthonról, arról sokat elmond, hogy a DCH ultranagy felbontású videói még a hangszerek felületi fényét és textúráját is képes megjeleníteni.