Ez az okosbőrönd minden utazó álma

Ha utazásról van szó, az egyik legkényesebb pont a bőrönd, aminek rengeteg feltételnek kell megfelelnie. Ne legyen nehéz, ne legyen nagy, de legyen benne hely, legyen biztonságos és még sorolhatnánk. A Samsara mindezeket egyesíti, és a kornak megfelelően még menő okosfunkciókkal is rendelkezik.
Kapcsolódó cikkek

A Samsara névre keresztelt okosbőrönd néhány hete bukkant fel a Kickstarteren, és a közösségi finanszírozást kezdeményező Samsara Luggage 15000 dollárban (~ 4 millió forint) határozta meg a célt, hogy az általuk megálmodott bőrönd valósággá válhasson. Ugyan még 14 nap van hátra a cél teljesítéséig, de a gyűjtés már 148 000 dollár felett jár, és közel 400 ember fizetett a leendő termékért.

A lelkesedés nem véletlen, ugyanis a Samsara tényleg elég menő és praktikus darab. Maga a test titániummal, magnéziummal és cinkkel ötvözött alumíniumból készül, így strapabíró, de ugyanakkor könnyű is. Az aljába süllyesztett kerekeknek hála az átlag bőröndöknél 4 literrel több hely van benne, és a hengeres belső kialakításnak köszönhetően egyébként is jobb pakolni bele, mint egy hagyományos változatba.

És ez még nem minden! A bőrönd teteje lapos, így várakozás közben kis asztalkaként is használható a laptopunk számára, de ami ennél is jobb, hogy beépített akkumulátorral rendelkezik, amivel egyszerre akár több eszközünket is tölthetjük. A bőrönd belsejében LED-ek kaptak helyek, amik maguktól érzékelik, ha sötét van, és azonnal felkapcsolnak, hogy mindent megtaláljunk a Samsara belsejében.

Okoseszközről lévén szó, a bőröndhöz egy applikáció is tartozik, ami egyrészt riaszt, ha túlságosan eltávolodnánk tőle, illetve arról is jelzést küld, ha a távollétünkben illetéktelenek nyitják ki a csomagunkat. Az alkalmazásból ráadásul vezérelhetők a LED-ek is, illetve ellenőrizhetjük az akksi töltöttségét, hogy mindenképpen 100%-on vágjunk neki az utazásunknak.

Forrás: Samsara / Kickstarter

A bőrön mellé extra tárolók és a csomagolást segítő kiegészítők is járnak, és mindezért alapból 650 dollárt (~ 175 000 forintot) kell leszurkolni, de a Kickstarteren még hozzá lehet jutni 42%-os kedvezménnyel, így ha látatlanban is bízunk a termékben, akkor csak 395 dollárt kell kifizetni érte.