Mellbimbókkal játsszák ki az Instagram szabályait

Az Instagram igazságtalan szabályozására egy remek trükkel hívják fel a figyelmet.
Kapcsolódó cikkek

A közösségi oldalak kínosan ügyelnek arra, hogy a felületeiken a szabályzatnak megfelelő tartalmak, fotók jelenjenek meg. A Facebook számtalan alkalommal csődölt már be, amikor a gépekre bízott cenzúragépezet olyan képeket, cikkeket törölt, amelyek nem abban a kontextusban, és nem azt ábrázolták, amit első ránézésre hihetett az ember.

A Facebook érdekkörbe tartozó Instagramon is elsősorban a meztelenség a nagy ellenség, így első számú szabály, hogy a kitett képeken nem látszódhatnak a nemi szervek és az elsődleges nemi jellegek. Nem egy olyan Insta fiók van, ahol mesterien feszegetik ezeket a szabályokat, éppen csak ott takarnak, amit kell, mégis van egy hatalmas igazságtalanság a rendszerben.

A meztelen férfi felsőtest és az azon látható mellbimbó szabadon megjelenhet, mint például ezen a fotón.

Sokan ezt nehezen tudják értelmezni és jogosan megkülönböztetésként értelmezik. Korábban is voltak már trükkök a szabály kijátszására, de a legutóbbi messze az egyik legjobb elgondolás. Evelyne Wyss, és barátai (Morgan-Lee Wagner és Marco Russo) indítottak egy Instagram fiókot Genderless Nipples, azaz Nemtelen Mellbimbók néven, ahol minden képen egy-egy mellbimbó látható. Pl. ilyen:

A trükk az az egészben, hogy a közeli felvételből lehetetlen megállapítani, hogy férfi, vagy női testről van-e szó, ezzel igyekeznek felhívni a figyelmet a szabályzat nonszensz voltára. A fiók gazdái többször is hangsúlyozták, hogy nem magával a szabállyal van gondjuk, hanem azzal, hogy azt nem alkalmazzák egyenlően férfiakra és nőkre egyaránt.

A képeket végignézve az derül ki, hogy sikerült fogást találniuk a rendszeren, mert a többségét nem távolították el. Amit azonban igen, azon történetesen éppen egy férfi mellbimbó volt látható, ami még inkább kiemeli, hogy mennyire értelmetlen és tarthatatlan az Instagram jelenlegi rendszere.

A végső cél persze ennél jóval messzebb mutat: Wyss és barátai azt szeretnék elérni, hogy a közösségi oldalakon ne, vagy ne így legyenek korlátozva az ilyen tartalmak. Aki szeretné támogatni a kezdeményezést, az a genderlessnipples@gmail.com e-mail címre küldhet fotót a mellbimbójáról.