Élőben követjük az Apple rendezvényét: itt az új iPhone és iPad

Ma este hattól figyeljék velünk együtt, miket jelent be az Apple, jön-e jóárasított telefon, és lesz-e a régi szokás szerint Még Egy Dolog.

Magyar idő szerint este hat órától kezdődik az Apple sajtótájékoztatója, de a bejelentésekről hivatalosan természetesen egy bitnyi információ sem szivárgott ki. Ön folyamatosan frissítve ebben a cikkben követheti majd az eseményeket (görgessen lejjebb, ott már folyik is az élőzés), az indulásig pedig filózunk egy kicsit azon, mit várnak a legtöbben a mai naptól.

Új, olcsó(bb) iPhone-t,

aminek a neve valószínűleg iPhone SE lesz, azaz Special Edition. Ez hardveresen a jelenlegi 6s / 6s Plus szériánál gyengébb lesz, de megkapja a legújabb iOS-t, és néhány olyan funkciót is, amik a korábbi almás telefonokban még nem voltak elérhetőek, így például az Apple Pay fizetést kiszolgáló NFC-t, vagy az élő fotók készítését. Az ár várhatóan kedvezőbb lesz a mostani csúcs-iPhone duó árszintjénél, de persze valószínűleg senki se várjon ötvenezres kategóriát.

Hordozhatóbb iPad Pro modellt,

amely a szakértők szerint a tavaly bemutatott, 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt mdell 9,7 hüvelykes kistesója lesz A9X chipsettel, a négy sarokba biggyesztett hangszórókkal, valamint billentyűzetet és egyéb kiegészítőket fogadó Smart Connectorral.

Szoftverfrissítéseket,

például az iOS 9.3 verzióját, amelyből már hét béta változat járt a tesztelőknél, de új szoftvert kaphatnak az okosórák is. A WatchOS 2.2-től például azt remélik, hogy egy iPhone-hoz több órát tud majd csatolni, és okosabb lesz a térképkezelése.

Új óraszíjakat,

amik úgy kellenek nekünk, mint egy falat kenyér… Ja, nem. Sebaj, ha már az Apple úgyis legalább annyira divatmárka lett, mint amennyire technológiai, ki kell szolgálni az istenadta népet.

Új okosórát…

viszont csak néhányan remélnek, egyesek szelfikamerával felszerelt Apple Watch-ról ábrándoznak, de ez a legkevésbé valószínű dolog mára, az Apple ugyanis úgy ragaszkodik az éves bejelentési ciklushoz, mint magyar nagymamák a porcelán őzikéhez a tévé tetején.

Tartsanak velünk hattól, mi pedig igyekszünk villámgyorsan beszámolni róla, mi történik a színpadon!