Bármilyen laptopot érintőkijelzőssé varázsol egy kiegészítő

Mindössze 35 korsó sör árából javíthatjuk fel az olcsó, hagyományos kijelzős laptopokat.

Jelenleg már számos hibrid eszköz érhető el, melyek alkalmasint képesek laptopként és táblagépként is működni, attól függően, hogy gazdájuk számára éppen melyik a kényelmesebb, de a régebbi laptopok tulajdonosai csak viszonylag brutális módszerekkel tudnának megszabadulni a billentyűzettől, cserébe viszont használhatatlanná válna a notebook. Ám az ínséges esztendőknek vége, mert a laposok számára is érkezőben van a lehetőség, hogy pillanatok alatt érintőképernyőssé válhassanak!

A Neonode a CES 2016-on fogja bemutatni az AirBar névre keresztelt megoldását, mely egészen egyszerű koncepción alapul, és egy USB-s eszközzel teszi lehetővé, hogy a csatlakoztatás után akár evőpálcikákkal vagy edényfogó kesztyűben is vezérelhessük a laptopunkat, a képernyőt taperolva. A dolog hátterében mindössze annyi áll, hogy az AirBar egy láthatatlan mezőt bocsát a kijelző felületére, melybe ha belenyúlunk, a mező folytonossága megszakad, a rendszer pedig ennek megfelelően érzékeli, hogy éppen mit kell csinálnia. Már önmagában ez is egy kisebbfajta csoda, de a legjobb talán az benne, hogy semmiféle speciális szoftverre nincs szükség, egyszerűen csak elég csatlakoztatni az AirBart és máris mehet a tapogatós móka.

A jelenlegi információk szerint első körben Windows 7/8/10 operációs rendszerekkel, valamint Chromebookkal lesz kompatibilis az eszköz, míg OS X-re valamikor a bizonytalan jövőben érkezhet az AirBar. Az igazi csoda azonban az, hogy mindezt 49 dollárért fogják kínálni, ami napi árfolyamon számolva szűk 15 000 forintnak felel meg, de ha elkezdődik a forgalmazás, úgyis nekilátnak serénykedni a kínai hamisítók, és hamarosan néhány ezresért vágják majd hozzánk az AirBar koppintásokat.