Így lehet stresszoldás közben rekordot dönteni

A finnek idén tizenharmadszor rendezték meg a mobildobáló világbajnokságukat – a nevezők három versenyszámban indulhattak.
Kapcsolódó cikkek

Ugyan a finnek egykor még a mobiltelefonok gyártásáról voltak híresek, az utóbbi idő (hazánkat is érintő) nehézségei miatt nagyobb hírnevet remélhetnek a mobiltelefonok dobálásától. A tizenkét évvel ezelőtt először megrendezett világbajnokság eredetileg a stresszoldásról szólt – kinek ne jutott volna már eszébe elhajítani készülékét? –, azonban mára már egyre jobban hasonlít egy valódi sportra.

A dobálás három versenyszámban zajlik: egyrészt a klasszikus hajítás, másrészt a „szabadfogású” megmérettetés – ez elsősorban a kreativitásról szól –, végül létezik „junior” kategória is, ahol a tizenkét éven aluliak „mobiloznak”.

Az idei verseny győztese a finn Ere Karjalainen, aki saját bevallása szerint előző este iszogatással készült a nagy napra. S bár a szervezők a 101,46 méteres eredményét világrekordként reklámozzák, az Engadget szerint legfeljebb országos csúcsról lehet szó, mivel egy hasonló, azonban belga szervezésű rendezvényen egy brit játékos az idén 102,68 métert dobott.