Milliárdhoz közelít a Facebook lakossága

Hála a tőzsdei bevezetésnek, a közösségi oldal az eddigieknél sűrűbben hoz nyilvánosságra működésével kapcsolatos információkat.
Kapcsolódó cikkek

A nyilvános ajánlattételhez szükséges legutóbbi frissítésből egyebek mellett az is kiderült, hogy közösségként húszezer évet facebookozunk minden egyes nap.

Ezt majdnem egy hónappal ezelőtt írtuk és akkor azzal számoltunk, hogy ez a mennyiség a 845 millió felhasználóra lebontva fejenként 12,5 percet jelent naponta, de úgy tűnik, a becsléseknek érdemes lehet még egyszer nekifutni, mivel a legújabb adatok szerint a Facebook immáron havi 901 millió (és napi 526 millió) aktív tagot tudhat magáénak. A bolygó lakosságának majdnem hetedéről van szó. Ráadásul 500 millióan mobilról is elérték a közösségi oldalt.

A méretes közösség pedig nem nyugszik: a 901 millió felhasználó nagyjából 125 milliárd kapcsolatot hozott létre. Az oldal 300 millió fényképpel bővül, a tagok pedig 3,2 milliárd hozzászólást és lájkot engednek el. Naponta. Csupán három hónappal ezelőtt 100 milliárd kapcsolatról, 250 millió fényképről és 2,7 milliárd kommentről és lájkról volt szó.