Drasztikus módszer a telefonálók elhallgattatására

Egy philadelphiai férfi szerint az okostelefonok korában egyszerűen illetlenség egy tömött buszon telefonálni.
Kapcsolódó cikkek

Mivel sem törvény, sem közfelfogás nem tiltja a nyilvános beszélgetéseket, ezért úgy döntött, hogy saját maga veszi kezelésbe a “neveletlen” utasokat – jelzavaró készüléket vet be ellenük.

Az NBC10 tévécsatorna egyik helyi munkatársa vette észre először a férfit, aki egy négy vastag antennájú, walkie-talkie-ra emlékeztető kütyüt markolászott a buszon, és csak akkor nyomott gombot, mikor valaki úgy döntött, telefonálásra használja a telefonját.

S míg ez első hallásra inkább egy diákcsínyre hasonlít, egyes jelzavaró készülékek a mobiltelefonok jelei mellett a WiFi, a GPS és a rendőrségi adóvevők jeleit is zavarja, éppen ezért az amerikai átlagpolgár számára illegális, használata, vásárlása, árusítása és tulajdonlása egyaránt 16 ezer dolláros bírsággal és rács mögött töltött idővel végződhet.

Az NBC10 természetesen megszólaltatta a csupán Ericként bemutatkozó fiatalembert, aki szerint a nyilvános telefonálgatás “roppant irritáló, és őszintén szólva eléggé faragatlan dolog“.

Kiderült, hogy a kütyüt a netről rendelte és ő úgy tudja, hogy csak a rádió- és tévéadók jeleit illegális megzavarni, ráadásul úgy gondolja, kezébe vette a törvényt és erre büszke is.

S bár valóban zavaró lehet, ha valaki egy tömött buszon – ahelyett, hogy visszahívást kérne vagy ígérne – a telefonon kiabál, a módszer nekünk picit drasztikus, de nyilván a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak: igaza volt vagy túllőtt a célon?