Obama lányai nem facebookozhatnak

A közösségi oldalon immáron 800 milliónál is több embert találunk, de biztos, hogy nincs köztük az amerikai elnök két lánya.
Kapcsolódó cikkek

Közismert, hogy Obama kampánya és politikai üzeneteinek továbbítása során erősen támaszkodik a közösségi oldalakra. Áprilisban a Facebookon tartott lakossági fórumot, majd miután júniusban személyesen vette kezébe Twitter-profilját, júliusban a Twitteren is nagygyűlést rendezett; októberben fellépett a Tumblr-re, november óta pedig a Google+-on is megtalálható.

Ehhez képest, mikor a People magazinnal készített interjú során felvetődött a Facebook és lányai kapcsolata, rövidre zárta a kérdést: “Miért akarnánk, hogy egy csomó olyan ember, akit nem is ismerünk, tudja, hogy mi mit csinálunk? Szerintem ennek semmi értelme.”

Persze a kérdés egyelőre könnyen megoldható, hiszen 10 és 13 éves lányai közül a kisebbik még hivatalosan nem is regisztrálhat a közösségi oldalra – a nagyobbikat pedig ezek szerint annyira nem zavarja a tiltás. Ehhez Obama nevetve annyit tett hozzá: “Meglátjuk, mit gondolnak erről négy év múlva.”