Megújult a Gmail

Az érdeklődők a jobb alsó sarokban található gombra kattintva válthatnak az új kezelőfelületre.
Kapcsolódó cikkek

Szűk két héttel ezelőtt már írtunk arról, hogy nagyjából mi várható a Google levelezőrendszerének megújulásától, most pedig bárki kipróbálhatja.

Az ember a jobb alsó sarokban válthat dizájnt, majd a bemutató megtekintése után maga is nekiállhat felfedezni az új Gmailt. Első ránézésre sokkal primitívebbnek tűnik, azonban senkit ne tévesszen meg a kezelőfelület egyszerűsítése és minimalizmusa, hiszen a motorháztető alatt egy sokkal erősebb hajtómű dolgozik.

Az erősebb kereső, a böngésző méretéhez igazodó elemek és a könnyen átlátható, szellős dizájn mind semmi, ahhoz képest, hogy immáron az egész rendszer figyel és tanul – ahogy azt már két hete is megírtuk, megpróbál a felhasználó keze alá igazodni.

Az automatizmusokon túl természetesen szinte minden vonal és doboz manuálisan is beállítható: a megjelenő információk sűrűségét vagy szellősségét például a jobb felső sarokban található két fogaskerék közül a nagyobb, alsó kattintásával állíthatjuk be.

Egyébként ugyanitt térhetünk vissza (legalábbis ideiglenesen) a régi kezelőfelülethez, ha nagyon ódzkodnánk az újtól – kérdés csak az, hogy megéri-e, hiszen idővel nem lesz választható az újabb, vagyis érdemes hozzászokni.

Mi alapvetően oda vagyunk érte, de persze ennél sokkal fontosabb, hogy Ti mit szóltok hozzá. Úgyhogy szóljatok hozzá.