Meghachelték a Black Hatet

Feltörték a nagy hackerkonferencia titkosított videoszolgáltatását.
Kapcsolódó cikkek

The Irony – Black Hat Video Stream Hack” címmel írt blogbejegyzésében Michael Coates, a Mozilla webes biztonsággal foglalkozó csapatának vezetője arról számolt be nemrég, hogy hogyan sikerült a múlt heti Black Hat konferencia egyébként fizetős, 395 dollárba kerülő videostream szolgáltatását ingyen igénybe vennie.

Michael idén nem tudott részt venni a konferencián, így úgy döntött, hogy azt a frissen bevezetett videostreaming szolgáltatáson keresztül követi majd. Regisztrálni akart a szolgáltatás igénybevételéhez, de a regisztrációs folyamat közben több furcsaságba is ütközött. Az akadályok miatt úgy találta, könnyebben jut be feltöréssel a rendszerbe. A regisztrációs folyamat több helyen is kívánnivalókat hagyott maga után. Ezeket kihasználva sikerült neki bankkártyaszám és több, egyébként szükséges személyes adat megadása nélkül regisztrálnia. A regisztráció után pedig igénybe tudta venni a szolgáltatást ingyen.

A hacker szerint ironikus, hogy a világ legnagyobb biztonsági konferenciájának videoszolgáltatását ilyen könnyű meghackelni. Annyit elmondott a Black Hat védelmében, hogy a szolgáltatást nem ők nyújtották, hanem egy külsős céget bíztak meg vele.