Henry Kettner annak idején olimpiai bajnok kajakosnak készült

Hamarosan a Sztárbox egyik versenyzőjeként lép majd ringbe.

Szerda délelőtt kiderült, kik lesznek az idei Sztárbox férfi nehézsúly-mezőnyének versenyzői. A kategória indulói között lesz Henry Kettner influenszer is, aki nemrég az RTL stábjával osztotta meg, hogy amikor a tavalyi évad első élő showját a helyszínről figyelte, áthatotta az a versenyszellem, mint amit akkor érzett, amikor fiatalabb korában versenyszerűen kajakozott. Azt mondja, már akkor tudta, hogy a következő évadban versenyzőként szeretne elindulni.

A kajakozást kilencévesen kezdte el, gyakran napi 3-4 edzése is volt.

Az volt a cél, hogy olimpiai bajnok kajakos leszek egyszer. Ezt 17 éves korom környékén abbahagytam. Ott dönteni kellet, hogy akkor tényleg a sport most már, mert a versenyeken nagyon jól szerepeltem, de tényleg a sport, vagy tanulás. Én a tanulást választottam. De amikor odaálltam egy 500 méterre egy diákolimpián vagy egy országos versenyen, teljesen átszellemül az ember. Ez egy versenyszituáció, itt az a lényeg, hogy a többieket így vagy úgy, de le kell győzni. Ugyanez van bennem a boksznál

magyarázta Kettner, akinek az a célja, hogy a kategóriája győztese legyen, hangsúlyozva: szerinte nagy dicsőség megnyerni egy ilyen típusú versenyt.

Kapcsolódó