Vastag Tamás: Apám azt mondta, emberiség ellen elkövetett bűn, hogy nem tudós lettem

Ő igyekszik más szellemiségben nevelni a gyerekeit.

Vastag Tamás Három igazság című vendégeként beszélt egyebek mellett az X-Faktorban szerzett élményeiről. Mint mondta, számára a tehetségkutató, amiben 17 éves korában vett részt testvérével, Vastag Csabával, egy nagy buli volt, mivel előtte nem igazán akart énekes lenni.

Édesapám azt mondta, ameddig nem tudom eldönteni, mi leszek, ha nagy leszek, addig tanuljak matematikát, mert az mindennek az alapja. Hát, én a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy mi leszek

– fogalmazott az énekes, aki azt is megosztotta a műsorvezetők érdeklődésére, hogy amúgy szereti a matekot: univerzális nyelvnek tartja, ami szerinte logikus gondolkozásra tanítja az embert.

Apjával való kapcsolata a későbbiekben is előkerült, mikor Vastag Tamás arról beszélt, igyekszik máshogy nevelni saját gyerekeit, mint ahogy annak idején őt nevelték a szülei.

Édesapámék nem szerették azt, hogy zenészek lettünk. Édesapám tudósember, nemzetközi publikációi vannak, egy vegyészprofesszor. Mindig azt mondta, hogy olyan ésszel, mint amit nekem adott a jóisten, emberiség ellen elkövetett bűn, hogy nem vittem tovább a családi örökséget, és nem tudós lettem. Nem szerette, hogy zenész vagyok

– mondta, majd úgy folytatta: ő egy dolgot gyűlöl mindennél jobban, a focit, viszont fiának az az élete álma, hogy focista legyen.

Először elmondtam, hogy »Nem, belőled is orvos lesz, vagy ügyvéd!«. Elmondtam apám monológját egy az egyben, mert egy nagyon okos kisfiú. Majd utána végiggondoltam, és azt mondtam: ne azzal a teherrel és szorongással éljen, amivel én. Azt mondtam neki, »Ha focista leszel, én leszek rád a legbüszkébb«, és ki tudja, lehet, hogy miatta megszeretem a focit.

A teljes beszélgetést a Palikék Világa YouTube-csatornán lehet meghallgatni.

Címkék: vastag tamás