Vilmos herceg először szólalt meg Katalin műtétje és III. Károly rákdiagnózisa óta, és még Tom Cruise-nak is üzent

A légimentők gáláján tartott beszédet.

Vilmos herceg szerdán tért vissza a munkába felesége, Katalin hercegné tervezett hasi műtétjét és apja, III. Károly király rákdiagnózisának bejelentését követően. Este a londoni légi mentőszolgálat gáláján vett részt az egyesület védnökeként (maga is légi mentőpilótaként szolgált korábban), ahol első nyilvános beszédét tartotta a családi egészségügyi problémák felszínre kerülése óta. Miután köszöntötte az egybegyűlteket és háláját fejezte ki az eseményt tartó szervezetnek, így folytatta:

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Katalinnak és az édesapámnak küldött kedves támogató üzenetekért is. Ezek mindannyiunknak nagyon sokat jelentenek, különösen az elmúlt napokban. Mondhatjuk úgy, hogy az utóbbi hetek számunkra inkább orvosi dolgokról szóltak, ezért úgy gondoltam, hogy eljövök egy légimentő-rendezvényre, hogy kiszakadjak végre ebből az egészből

– viccelődött a walesi herceg, majd a mentőszolgálat által nyújtott, „elsőrangú ellátást” méltatta és gépparkjuk bővítéséről beszélt.

Az est meglepetésvendége Tom Cruise volt, hozzá Vilmos herceg külön felhívást intézett:

Meg kell ragadnom az alkalmat, hogy megemlítsem pilótatársamat, Tom Cruise-t is. Tom, hatalmas köszönet neked a ma esti támogatásodért. És Tom, jó lenne, ha a következő Mission: Impossible-höz nem kérnéd kölcsön egyik új mentőhelikoptert sem – azt nagyon nagyra értékelném. Mindannyian láttuk a vásznon, hogy – hogy is mondjam – te másképp értelmezed a normális igénybevétel fogalmát, mint mi, többiek. Ez nem az a fajta, amit seperc alatt rendbe lehet hozni.

Vilmos korábban többször találkozott már a színésszel, legutóbb a Top Gun: Maverick premierjén 2022-ben.

Kapcsolódó
Tom Cruise felsegítette a lépcsőn Katalin hercegnét, a kommentelők szerint Vilmos nem volt úriember
A kommentelők szerint a herceg bealudt, míg Cruise bizonyította, micsoda úriember.