Hetek óta nyers hússal szórják tele egy angliai város utcáit, ötlete sincs senkinek, hogy ki az és miért csinálja

Stockportban ma már nem számít rendkívülinek, ha valaki egy kupac csirkecombba botlik az utcán.

Rejtélyes figura borzolja hetek óta a kedélyeket az angliai Stockport városában. Az ismeretlen tettes (vagy tettesek) egészen bizarr, talán sosem látott módon haragították magukra a lakosságot, és egyelőre nem látszik az esélye annak, hogy véget ér az ámokfutásuk.

Ahogy a BBC írja, a 136 ezer lakosú város Reddish nevű körzetében hetek óta arra panaszkodnak az ottlakók, hogy valaki rendszeresen nyershússal „szemeteli” össze az utcákat. A leggyakrabban vöröshúscafatokba botlanak bele az ártalmatlan járókelők, de arra is volt már példa, hogy egy kupac nyers csirbecomb került elő egy fa alól. Az eseteket többnyire a Manchester Road Park és a Whitehill ipari park környékéről jelentik, de a Heaton Moor vasútállomás közelében is előfordult már húsbűnözés. A stockporti városi tanács rendszeresen intézkedik a hús eltakarításáról, a lakókat ennek ellenére – érthető módon – bosszantja és megbotránkoztatja a jelenség.

„Az emberek aggódnak, nem tudják, hogy méreg van-e benne, és hogy a kutyáknak szánják-e, hogy megbetegedjenek” – boncolgatta a lapnak a közhangulatot Joanna Williams, Reddish körzetének munkáspárti képviselője. Szerine a megélhetési válság kellős közepén mindenki ott spórol, ahol tud,  ezért elképzelhető, hogy néhány vállalkozás nem gondoskodik arról, hogy rendben megsemmisítse például a lejárt élelmiszert, ehelyett kidobják azt az utcára. „Talán nincsenek is tisztában azzal, hogy amit tesznek, az lényegében szemétlerakás, még akkor is, ha a termék biológiailag lebomlónak tekinthető” – elmélkedett a képviselő.

Frankie Singleton, a város tanácsosa biztosított mindenkit, hogy a helyi tanács  a Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékügyi Minisztériummal együtt figyelemmel kíséri a helyzetet, de megnyugtatásul közölte azt is, hogy nem hallott olyan esetről, hogy kutyák vagy más vadon élő állatok megbetegedtek volna a hús megjelenése óta. A helyi rendőrség egyelőre nem reagált a sajtó megkeresésére a témában.